יום רביעי, 31 באוגוסט 2011

ייצור וויסקי

הוויסקי מאז ומעולם נחשב למשקה מפואר. תהליך ייצור וויסקי מורכב משלבים רבים ומאיזונים כימיים עדינים וזמן היישון שלו רב. ויסקי סינגל מאלט הוא עוד יותר איכותי משום שהוא מורכב אך ורק משעורה ולא משום דגן אחר. הרעיון המרכזי הוא הפיכת השעורה לחומר לתת. איך עושים זאת?

מנביטים שעורה ומשרים אותה במים לתקופה של כמה שעות. בתוך התערובת קורים תהליכים כימיים כאלו ואחרים בהם הופך העמילן לסוכר ומופק לתת. מיד אחר כל עוברים לשלב זיקוק ויסקי. את זה כבר קשה יותר לעשות לבד בבית כי דרושה מזקקה רצינית על מנת להגיע לאיכות וויסקי טובה. שלב זיקוק וויסקי הוא קריטי בדרך לסינגל מאלט איכותי.

השלב הבא שהרבה פעמים תשמעו יודעי דבר מדברים עליו, הוא יישון וויסקי. אם ישאלו אותך בן כמה הוויסקי שלך, אל תדאג לא עובדים עליך. לוויסקי באמת יש גיל וזהו גיל יישון וויסקי. כלומר, כמה זמן ישב הוויסקי בתוך חבית עץ באיזה מרתף.