יום ראשון, 28 באוגוסט 2011

ההיסטוריה של ה-ALE

בירות מסוג Ale הן אולי לא הנפוצות ביותר אך מגיעה להן זכות ראשונים. עד לפני יותר מ- 500 שנה משקה שהופק מלתת, מים ושמרים היה נקרא Ale. לאחר מכן הוסיפו לתערובת כשות ולמשקה החדש קראו בירה והישן המשיך לשאת את השם Ale. עם הזמן השתמשו יותר בכשות והשמות התאחדו לבירות Ale.

בירות אלו מיוצרות משמרי תסיסה עילית ומותססים בטמפ' גבוהה. הן ידועות במבחר הרב שהן מציעות כגון: בירת Ale בהירה, בירת Ale חומה, בירת Ale כהה, בירת Ale סקוטית, בירת Ale בלגית, בירת Ale גרמנית. בירת Ale בהירה, משעורה בהירה, נחשבת לבעלת מרירות מתונה ובעלת ארומה כשותית.

בירת Ale חומה, מופקת משעורה כהה, מקורה באנגליה, בעלת טעם מתקתק מעט ואחוז אלכוהולי נמוך. בירת Ale סקוטית, מיוצרת משעורה שעברה קלייה ולכן היא אדומה, מתקתקה ואף קרמלית, בעלת אחוז אלכוהולי נמוך. בירת Ale בלגית, אלו בירות מתוקות יחסית, מגוונות בטעמי תבלינים ובעלות אחוז אלכוהולי גבוה.