יום ראשון, 28 באוגוסט 2011

סינגל מאלט מול בלנדד

סינגל מאלט בניגוד לבלנדד וויסקי, עשוי מסוג אחד של דגן שהינו השעורה. כל תהליך הייצור של ויסקי סינגל מאלט הינו מורכב יותר ועדין יותר ולכן עלותו של ויסקי זה גבוהה בהרבה.

קודם כול מפיקים את המאלט או לתת בעברית. לתת הינו תוצר כימי של השעורה לאחר שהונבטה והושרתה במים. אנזימים שפירקו את העמילן לסוכרים ויצרו את החומר החדש לתת. לאחר שכול התערובת עברה התססה עוברים לשלב זיקוק וויסקי. זיקוק וויסקי הוא חשוב ואיכויות הוויסקי נמדדות גם לפי המזקקה בו הופק.

ויסקי נחשב לאיכותי יותר ככול שזמן יישון וויסקי זה היה ארוך יותר . יישון ויסקי הוא החלק האחרון בשרשרת הייצור אך חשוב ביותר להבשלתו ואין שותים את המשקה לפני שיושן לפחות 4 שנים. חברות ויסקי משובחות מיישנות חלק מהבקבוקים ל 30 שנים ואף יותר.