יום שישי, 26 באוגוסט 2011

ויסקי סינגל מאלט


כולנו יודעים מהו ויסקי וחלקנו גם אוהבים אותו מאוד. אך מהו סינגל מאלט? כשמו כן הוא. זהו ויסקי העשוי מסוג אחד של דגן – שעורה. השלב הראשון בהכנה הוא ההלתתה וההתססה. משרים שעורה ומים יחדיו לזמן מה, נוצר תהליך כימי של פירוק הדגן ומתקבל לתת. למעשה לתת הוא שעורה שעברה תהליך כימי.

זיקוק ויסקי הוא השלב הבא. מזקקות מפורסמות עובדות בשיטות ייחודיות של זיקוק ויסקי ומופקת כמות קטנה יחסית ולכן עלותם גבוהה מאוד. בשלבים הבאים בייצור הוויסקי סינגל מאלט מוצא הסוכר מהתערובת ויורתח האלכוהול הגולמי.

השלב האחרון הוא יישון ויסקי. יישון ויסקי הוא שלב חשוב ביותר בו מאחסנים את המשקה בחביות עץ אלון עד להבשלתו לפחות כארבע שנים. האחסון הוא בתנאים אופטימאליים כאשר הטמפ' קבועה ללא לחות או שמש. ישנם סוגים רבים של ויסקי סינגל מאלט ולכול אחד הטעם והמרקם הייחודיים לו. ויסקי זה הינו איכותי מסוגי הוויסקי בלנדס אך רבים מוכנים לשלם עבור טעמו.